مقاله رشته گرافیک با عنوان خط و نقطه-453

مقاله رشته گرافیک با عنوان خط و نقطه

دسته: هنر و گرافیک

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 38 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 30 مقاله رشته گرافیک با عنوان خط و نقطه

مقدمه

اولین عنصر بصری، نقطه است که مبدا پیدایش فرم می‌باشد. وجود نقطه مبین مکانی در فضاست. نقطه به عنوان ساده‌ترین و ناچیزترین عنصر تصویری، در شرایط خاصی جلوه‌های تازه به خود می‌گیرد و نمود آن متغیر می‌شود و حتی ارزش تصویری تازه‌ای پیدا میکند. یک نقطه دارای انرژی تصویری است و هر گاه برای قوه بینایی مطرح شود و ادراک گردد، موجودیت خود را اعلام کرده است. و در ضمن هر گاه شروع به رشد نماید جلوه خط یا عناصر دیگر را به خود می‌گیرد.

نقطه ممکن است کوچک و یا بزرگ باشد، البته بستگی دارد که در چه فضایی قرار گرفته باشد و در نتیجه از نظر اندازه مورد توجه قرار گیرد. نقطه ممکن است علاوه بر اندازه، از نظر شکل نیز متفاوت باشد، در این صورت هر شکلی با توجه به خصوصیاتش، بیان تصویری ویژه‌ای خواهد داشت. اما شکل معمول و متداول نقطه به صورت دایره مطرح می‌شود و به ندرت آنرا به شکل‌های دیگر، از جمله چهار گوش و یا چند ضلعی می‌شناسد. در تعریف نقطه میتوان گفت: اولین اثری که یک شیئ مثل مداد یا گچ و غیره بر روی صفحه می‌گذارد نقطه محسوب می‌شود. به تعبیری دیگر نقطه ساده‌ترین واحد تقلیل ناپذیر ارتباطات بصری است.

نقطه ممکن است در سطح مطرح شود یا به صورت حجم و سه بعدی در فضا وجود داشته باشد. در تعریف ریاضی نقطه باید گفت: نقطه عبارتست از نمونه تصویری که فاقد طول و عرض و عمق و ارتفاع باشد. تصور عینی نقطه با توجه به تعریف ریاضی آن غیر ممکن است زیرا با چنین تعریفی نقطه وجود خارجی و عینی ندارد. اما از نظر تجسمی و تصویری، نقطه دارای وجود خارجی بوده و قابل تشخیص و تمیز است و حتی ممکن است واقعیت فیزیکی نداشته باشد ولی از لحاظ تجسمی قابل ادراک باشد.

تعریف نقطه را از نظر تصویری می‌توان به این صورت بیان نمود: نقطه کوچکترین جلوه و نمود بصری یک عنصر تصویری است. از جمله یک نقطه در الفبا، یک برگ در فضا، یک گوی در آسمان، یک لکه روی دیوار، یک گره قالی، یک گل سرخ در فاصله‌ای کافی، یک قلوه سنگ در کف رودخانه، یک چراغ روشن در شهر از فاصله دور، یک ستاره یا قرص ماه در آسمان و بسیاری مثالهایی دیگر. با توجه به مثالهای فوق نقطه را به دو صورت می‌توان مد نظر قرار داد. نقطه هم در طبیعت وجود دارد و قابل تشخیص است و هم در آثار هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد و قابل ادراک است.

هر نقطه‌ای دارای مفهوم و جلوه خاص تصویری است از جمله: دارای «مرکزیت» و «ایستا» است، خصوصاً اگر به صورت واحد در سطح یا در فضا مطرح شود. هر گاه قطره‌ای از یک مایع رنگین مانند جوهر بر روی سطحی می‌افتد، شکلی که حاصل می‌شود نقطه را تصویر میکند، حتی اگر به صورت دایره و یا شکل هندسی مشخص نباشد.

هر گاه دو نقطه با فاصله یکدیگر، ولی مرتبط با هم مطرح شوند، در آن صورت علاوه بر جلوه بصری دو نقطه، فاصله بین آنها نیز به صورت خط ادراک خواهد شد. با تکرار نقطه در کنار یکدیگر، منظم یا غیر منظم، شکل به دست آمده جلوه سطح را خواهد داشت. از برخورد دو خط با هم یک «نقطه تاکید» بوجود می‌آید. همین خاصیت را در محل تقاطع مجموعه‌ای از خطوط می‌توان مشاهده کرد. در نتیجه نقطه به منزله یک عنصر تصویری می‌تواند برای نشان دادن مفهوم «تاکید» مورد استفاده قرار گیرد. نقطه می‌تواند به شکل یک عنصر تصویری «مثبت» و یا یک عنصر تصویری «منفی» در بوجود آوردن یک ترکیب بکار گرفته شود.

کلمات کلیدی:

خط

نقطه

عناصر بصری و تجسمی

خط

دومین عنصر بصری و تجسمی خط می‌باشد که به صورت فراوان و متنوع در طبیعت موجود است و معمولاً بینندگان از آن غافلند. در هنر نیز مهمترین عنصر و شکل دهنده موضوعات هنری است. تعریف خط از نظر ریاضی عبارت از حرکت و امتداد نقطه در سطح یا در فضاست، و بطور کلی موجودی است که قابل رؤیت نیست. خط محل تلاقی دو صفحه، یا از برخورد دو سطح بر هم بوجود می‌آید. اما بهتر است بگوییم که خط عبارت از یک عنصر تصویری است که فقط دارای واقعیت طولی می‌باشد و فاقد عرض و عمق است.

به عبارت دیگر «خط طولی است بی‌عرض» که با نقطه شروع و به نقطه ختم می‌شود، اما از نظر هنرهای تجسمی خط تعریف دیگری دارد؛ خط عبارت است از یک عنصر تصویری و تجسمی که دارای واقعیت طولی بوده، جلوه‌های متفاوت و بیان تصویری متنوعی دارد. بهتر است بگوییم که خط نقطه‌ایست که در اثر نیرویی که از یک جهت به او وارد آمده، حالت ایستایی خود را از دست داده، به صورت یک عنصر تصویری فعال درآمده است. برخلاف نقطه که دارای انرژی متمرکز و ثابتی است، خط دارای انرژی تصویری فعال و متحرکی است که به یک جهت ادامه داد و نیز قابل اندازه‌گیری و سنجش است. خط نقطه‌ای است که از نهانگاه درونی خود آزاد گشته، و به جهتی حرکت نموده است.

قیمت فایل فقط 16,000 تومان

عبارت های کلیدی

  • مقاله رشته گرافیک با عنوان خط و نقطه
  • خط
  • نقطه
  • عناصر بصری و تجسمی
  • دانلود مقاله رشته گرافیک با عنوان خط و نقطه
  • سیستم همکاری در فروش فایل
  • فروشگاه ساز فایل
  • فروشگاه فایل
  • خرید مقاله و تحقیق رشته گرافیک

خرید فایل

مقالات مرتبط

↓-↓

انواع مدلهای ریاضی تحلیلی پراکنش آلاینده های گازی از منابع نقطه ای-4521

دسته: محیط زیست فرمت فایل: doc حجم فایل: 96 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 7 انواع مدلهای ریاضی تحلیلی پراکنش آلاینده های گازی از منابع نقطه ای چکیده در این مطالعه پراکنش آلاینده های گازی از منابع نقطه ای در فضای باز و در حالات مختلف مورد مدلسازی و تجزیه و تحلیل ریاضی قرار گرفته است. بدین منظور معادلات مربوط به بقای جرم جهت مدلسازی پراکنش از یک منبع مرتفع نقطه...

مقاله کوره آفتابی-4124

قیمت: 24000 ریال موضوع: مقاله کوره آفتابی فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش) کوره آفتابی وسیله‌ای است برای تولید گرما بوسیله تجمع و تمرکز نور خورشید در یک نقطه خاص و استفاده از حرارت آن نقطه برای تولید آب گرم و بخار آب گرم. کوره آفتابی به شکل بشقاب کاو (مقعر) و آینه‌ای و صیقلی (که نورهای تابیده شده به طرف خود را بازتاب می‌کند) است. نورهای تابیده شده از بی...

دانلودطرح توجیهی نصب و راه اندازی کارخانه کیک و کلوچه-4483

قیمت: 50000 ریال مقدمه: از آنجائیکه این طرح ماهیتاً دارای ارزش افزوده پائین می باشد وقسمت اعظم قیمت تمام شده را مواد اولیه آن تشکیل میدهد لذا با تغییر در تکنولوژیهای تولید که آنها در نوع خود بسیار محدود می باشد تغییرات خیلی ناچیزی در قیمت تمام شده ایجادمی شود. لذا ویژگیهای برتر و بالاتر در این طرح صرفا مربوط به کیفیت تولید محصول می باشد که لازمه کنترلهای کیفیت...

ترجمه مقاله رابطه بین جوش نقطه ای و کیفیت-5501

عنوان انگلیسی مقاله: Relationships between Quality and Attributes of Spot Welds عنوان فارسی مقاله: رابطه بین کیفیت و خصوصیات جوش نقطه ای دسته: جوشکاری - مهندسی مواد فرمت فایل ترجمه شده: WORD (قابل ویرایش) تعداد صفحات فایل ترجمه شده: ٨ لینک دریافت رایگان نسخه انگلیسی مقاله: دانلود خرید ترجمه مقاله چکیده ترجمه: استحکام جوش نقطه ای را می توان با خصوصیات هندسی و خواص مکانیکی جوش تعیین کرد. با این...

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.