کتابخانه ها در طول تاریخ بشری به وجود آمدند تا از منابع و دانش بشری، که در طول زمان به وجود آمده اند، محافظت کنند. به مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می کنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی می شود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده داردند، که با گذشت زمان با توجه به رشد تکنولوژی و سایه انداختن رسانه های غیر خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر می شود. کتابخانه ها در طول تاریخ بشری به وجود آمدند تا از منابع و دانش بشری محافظت کنند.
با مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می کنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی می شود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده دارند. با گذشت زمان و با توجه به رشد تکنولوژی و سایه افکنی رسانه های غیر خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر می شود.
امروزه اهمیت معماری ویژه کتابخانه ها و تأثیر آن بر روی بهینه شدن خدمات کتابخانه ای بر هیچ کس پوشیده نیست. در این مقاله تلاش شده با مطالعه تعدادی از کتابخانه های جهان و معماری آنها از نظر زیباشناختی و جذابیت برای کاربران، کاربردی بودن، انعطاف پذیری، ارتباط هماهنگ فضاها و تناسب با نیاز کاربران، میزان تسهیل ارائه خدمات و رابطه ی بین نیاز کاربر، نگرش کتابدار و دانش معماری آرشیتکت در بهینه کردن وضعیت کتابخانه ها مورد بررسی قرار گیرد. در مطالعه روی طرحهای مختلف ساختمان کتابخانه ها در برخی از دانشگاههای خارج از کشور، خصوصیات معماری ساختمان کتابخانه در بخشهای مختلف با توجه به معیارها و استانداردهای معتبر مورد بررسی قرار گرفته است.
در فرآیند طراحی بایستی جامعه مخاطب کتابخانه و محدودیت ها و شرایط موجود در نظر گرفته شوند. معماری عمومی و معماری داخلی هر دو باید در جهت ایجاد تأثیرات مثبت بر روی مراجعه کننده باشند و برای تمامی قسمت های کتابخانه یک طراحی کارآمد و قابل اجرا و استاندارد اعمال شود. محورهای بررسی شده در این مقایسه تطبیقی عبارتند از: برنامه انتخاب مکان و ساخت، فضاهای عمومی، فرآیند طراحی، ارزیابی نیازها، طراحی فضا، رنگ، تکنولوژی های جدید، دسترسی معلولین، انتخاب مبلمان و میزها، نورپردازی، امنیت، مراکز چند رسانه ای کتابخانه، اندازه مجموعه، تعداد کاربران بالقوه، تعداد کاربران بالفعل، مقدار و نوع خدماتی که کتابخانه ارائه می کند.
هدف اصلی از این بررسی مقایسه طرحهای مختلف اجرا شده در کتابخانه های مختلف (از جمله کتابخانه کنگره ی آمریکا، کتابخانه ی سیاتل آمریکا، کتابخانه ی دانشگاه برلین) برای معرفی و آماده سازی اذهان برای پذیرش ایده های جدید می باشد. بررسی امکانات فرآهم شده در برخی کتابخانه های جهان برای کسب اطلاعات کاربردی تر و دریافت رویکردی آینده نگر در احداث ساختمان های کتابخانه ها می تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند تصمیم گیری کتابدار و آرشیتکت کمک کند، که این یکسونگری کارکنان کتابخانه ها و مهندسین معمار باعث به وجود آمدن کتابخانه هایی خواهد شد که بهترین خدمات را با کیفیت مناسب به کاربر ارائه خواهند داد.
همانطور که می دانیم کتاب و کتابخانه نقش مهمی در حفظ و نگهداری فرهنگ و تاریخ یک مملکت دارد، و کمک شایانی به افراد جامعه در جهت افزایش اطلاعات و کسب علم می کند. پس مناسب دیدم طراحی کتابخانه ای جامع در یکی از شهرهای اطراف تهران را به عنوان موضوع طرح نهایی انتخاب کنم.
امروزه اهمیت معماری ویژه کتابخانه ها و تأثیر آن بر روی بهینه شدن خدمات کتابخانه ای بر هیچ کس پوشیده نیست. در این پروژه تلاش می شود با مطالعه تعدادی از کتابخانه های جهان و معماری آنها از نظر زیباشناختی و جذابیت برای کاربران، کاربردی بودن، انعطاف پذیری، ارتباط هماهنگ فضاها و تناسب با نیاز کاربران، میزان تسهیل ارائه خدمات ورابطه ی بین نیاز کاربر، نگرش کتابدار و دانش معماری آرشیتکت در بهینه کردن وضعیت کتابخانه ها مورد بررسی قرار گیرد. در مطالعه روی طرحهای مختلف ساختمان کتابخانه ها در برخی از دانشگاههای خارج از کشور، خصوصیات معماری ساختمان کتابخانه در بخشهای مختلف با توجه به معیارها و استانداردهای معتبر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در فرآیند طراحی بایستی جامعه مخاطب کتابخانه و محدودیت ها و شرایط موجود در نظر گرفته شوند. معماری عمومی و معماری داخلی هر دو باید در جهت ایجاد تأثیرات مثبت بر روی مراجعه کننده باشند و برای تمامی قسمت های کتابخانه یک طراحی کارآمد و قابل اجرا و استاندارد اعمال شود. محورهای بررسی شده در این مقایسه تطبیقی عبارتند از: برنامه انتخاب مکان و ساخت، فضاهای عمومی، فرآیند طراحی، ارزیابی نیازها،
طراحی فضا، رنگ، تکنولوژی های جدید، دسترسی معلولین، انتخاب مبلمان و میزها، نورپردازی، امنیت، مراکز چند رسانه ای کتابخانه، اندازه مجموعه، تعداد کاربران بالقوه، تعداد کاربران بالفعل، مقدار و نوع خدماتی که کتابخانه ارائه می کند. هدف اصلی از این بررسی مقایسه طرحهای مختلف اجرا شده در کتابخانه های مختلف (از جمله کتابخانه کنگره ی آمریکا، کتابخانه ی سیاتل آمریکا، کتابخانه ی دانشگاه برلین) برای معرفی و آماده سازی اذهان برای پذیرش ایده های جدید می باشد. بررسی امکانات فرآهم شده در برخی کتابخانه های جهان برای کسب اطلاعات کاربردی تر و دریافت رویکردی آینده نگر در احداث ساختمان های کتابخانه ها می تواند در سرعت بخشیدن به فرآیند تصمیم گیری کتابدار و آرشیتکت کمک کند، که این یکسونگری کارکنان کتابخانه ها و مهندسین معمار باعث به وجود آمدن کتابخانه هایی خواهد شد که بهترین خدمات را با کیفیت مناسب به کاربر ارائه خواهند داد.
کتابخانه ها در طول تاریخ بشری به وجود آمدند تا از منابع و دانش بشری، که در طول زمان به وجود آمده اند، محافظت کنند. به مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می کنند. فرهنگ یک نیاز مبرم در جامعه است که با گذشت زمان دچار تحول و دگرگونی می شود، و کتابخانه ها با جمع آوری و نگهداری آثار فرهنگی جامعه، نقش مهمی را در توسعه فرهنگی افراد جامعه بر عهده داردند، که با گذشت زمان با توجه به رشد تکنولوژی و سایه انداختن رسانه های غیر خارجی بر جامعه، نقش کتابخانه ها در این زمینه گسترده تر می شود. کتابخانه ها در طول تاریخ بشری به وجود آمدند تا از منابع و دانش بشری محافظت کنند. با مرور زمان کتابخانه ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که هر کدام نقش جداگانه ای را در جهت پیشرفت جامعه ایفا می کنند.
تا کنون پایان نامه هایی تحت عنوان کتابخانه و بوستان مطالعه و… توسط دانشجویان رشته معماری در دانشگاه های مختلف نظیر تهران مرکز، رودهن، اصفهان، نورو… صورت گرفته است. اما کتابخانه ای جامع و مرکزی مورد بررسی قرار نگرفته است.
مطالعه سایت های اینترنتی مربوطه
مطالعه کتاب های مرجع
بازدید از کتلبخانه ها و فضاهای مشابه
اسلامشهر – خیابان جلالیه – بن بست پور سینا – بن بست زارع
نزدیکی به دانشگاه و موسسه باستان شناسی و تالار ابن سینا یکی از دلایل پراهمیت انتخاب این سایت است. می توان از دیگر دلایل انتخاب، به قرارگیری این سایت خارج از شهر تهران و… اشاره کرد.
چکیده 1
بیان مسئله تحقیق: 7
هدف تحقیق: 7
3. اهمیت موضوع: 8
4. سابقه پژوهش های انجام شده در زمینه موضوع پروژه و جنبه نوآوری پروژه: 8
5. روش تحقیق و چگونگی انجام آن: 8
6. محل سایت و اهمیت انتخاب آن: 8
محل سایت 9
عکس هایی از منطقه سایت پلان 10
موقعیت جغرافیایی شهر تهران 16
ارتفاع از سطح دریا 16
شرایط اقلیمی 16
شیب زمین 17
طول و عرض جغرافیایی 17
موقعیت استقرار 17
نمودار سا لانه بارش و حرارت شهر تهران 18
تهران 19
جغرافیای منطقه تهران 19
تاریخچه تهران 20
نام تهران 21
دیدنی ها 21
موزه های تهران 21
شرایط اقلیمی تهران 28
موقعیت خورشید در آسمان 40
تابش آفتاب بر سطوح مختلف و گرمای حاصل از آن 41
بررسی وزش باد غالب 43
خصوصیات جغرافیایی و اقلیمی حوزه نفوذ 62
نقش کتابخانه در توسعه فرهنگی 71
مقدمه 72
فرهنگ 72
عناصر اساسی فرهنگ 72
ویژگی های فرهنگ 73
توسعه پایدار 76
ویژگی های توسعه پایدار 77
نقش اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابخانه ها در توسعه پایدار 78
اصول توسعه فرهنگی 81
تعریف کتابخانه 82
کتابخانه و نقش آن در توسعه 83
نقش کتابخانه در توسعه فرهنگی 83
مشارکت فناوری های اطلاع رسانی نوین در نقش کتابخانه ها در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی 84
آسیب شناسی فرهنگی و نقش کتابخانه 86
بررسی نمونه های داخلی وخارجی 92
کتابخانه مرکزی دانشگاه لین 92
دانشگاه نوادا، لاس وگاس 95
کتابخانه های زیبا و معروف جهان 1 102
Bibliothèque nationale de France 104
El Escorial Library, San Lorenzo, Spain 105
George Peabody Library 106
Library of Congress, Washington, DC, USA 107
Real Gabinete Portugues De Leitura Rio De Janeiro 108
Suzzallo Library 109
مشخصات انواع کتابخانه های شهری برحسب مقیاس 123
وظایف این کتابخانه ها به شرح زیر است: 126
کتابخانه: 135
استانداردها و سرانه ها 136
فضاهای مورد نیاز 149
1-فضایی برای کتابها: 150
2-فضا برای خوانندگان: 152
3-فضا برای کارکنان: 156
4-اتاق جلسات: 157
سرویس دهی و فضاهای در ارتباط با آن 158
عملکرد تهویه و نیاز به آن در ساختمان 159
مکانیسم تهویه طبیعی 160
تاثیر اندازه پنجره 161
تاثیر محل عمودی پنجره در شرایط تهویه طبیعی 162
تاثیر جهت و نوع بازشو پنجره 162
موقعیت پنجره و تاثیر ان در وضعیت تهویه طبیعی 163
تهویه با سیستم های مکانیکی 164
دیاگرام حبابی زیرزمین (1-) 169
دیاگرام حبابی طبقه همکف (0) 170
دیاگرام حبابی طبقه اول (1) 171
اسکیسهای اولیه 172
طرح کلی پلان درنرم افزار های طراحی 174
پلانهای طبقات به صورت زیر می باشد: 175
طرح نهایی درسایت 178
نمای شرقی 179
نمای غربی 179
نمای جنوبی 180
نمای شمالی 180
قرارگیری درسایت 181
سالن های مطالعه در قسمت بالایی درسمت شمال سایت 181
دید پرنده از کتابخانه مرکزی (از سمت شمال شرقی) 182
نما- دید ازسمت شمال به جنوب 182
قسمت غربی مجموعه- قرارگیری بخش اداری و نمایشگاه ها به ترتیب در بالا و پایین 183
نما از قسمت ورودی اصلی مجموعه-جنوب شرقی به شمال غربی 184
ورودی اصلی مجموعه ونور گیری آن 184
منابع و مآخذ 190
قیمت فایل فقط 75,000 تومان
↓-↓
قیمت: 98000 ریال موضوع: پروژه جایگاه کتاب در تمدن اسلامی فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش) خلاصه با توجه به اهمیت کتاب و کتابخانه در جهان اسلام، که ناشی از تعالیم این مکتب آسمانی است، و وجود احادیث و روایات بیشماری از رسول اکرم و ائمه درباره دانش و پژوهش، جایگاه کتاب و کتابخانه در تمدن اسلام به وضوح آشکار می شود. در دوران تمدن اسلامی دو دوره کلی و بارز...
عنوان پروژه: کتابخانه آنلاین همراه با پایگاه داده SQLServer قالب بندی: ASP.NET, CSharp قیمت: 10 هزار تومان شرح مختصر: این پروژه، یک کتابخانه آنلاین (Online Library) است که در ASP.NET و به زبان برنامه نویسی #C نوشته شده است. از امکانات آن می توان به موارد زیر اشاره کرد: استفاده از بانک اطلاعاتی SQL Server امکان ثبت نام و عضویت کاربران در کتابخانه ثبت کتاب با جزئیات کامل در کتابخانه...
پروژه کتابخانه ساده به زبان سی شارپ به منظور آموزش برای دانشجویان رشته نرم افزار قرار داده شده است. امیدواریم که از این پروژه بتوانید نهایت استفاده را ببرید. در پروژه کتابخانه به زبان c#.net اعضا ذخیره شده و می توانند کتابهای ثبت شده در قفسه های کتابخانه را برای مدت مشخص امانت ببرند. همچنین اعضا می توانند کتابهایی را که در نظر دارند و اکنون در کتابخانه موجود نیستند،...
قیمت: 118000 ریال موضوع: بررسی زیرساخت فناوری اطلاعات در کتابخانه ها فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش) چکیده 1 1- معرفی پژوهش 1-1- مقدمه 3 1-2- بیان مساله4 1-3- اهمیت پژوهش5 1-4- اهداف پژوهش 5 1-5- سئوالات پژوهش6 1-6- تعاریف عملیاتی 6 1-7- متغیرهای اساسی پژوهش 8 2- مبانی نظری پژوهش 2-1- مقدمه 10 2-2- تاریخچه کاربرد فناوری اطلاعات 11 2-2-1- از ابتدا تا قرن 1812 2-2-2-نخستین کتابشناسیها13 2-2-3-قرن هجدهم 13...